Presenter

Upptäck nyttiga tips och råd om presenter

Bröllopspresent - fakta och tips

En bröllopspresent ska hela, inte dela. Fokus måste läggas på parets gemensamma relation, inte på endera parten. Utgå gärna från parets gemensamma önskelista – på så sätt blir presenten garanterat personlig.

Ett inledande råd vid valet av bröllopspresent är att alla bröllopspresenter måste köpas med fokus på det gifta parets gemensamma relation. Detta gäller oavsett om du enbart känner bruden eller brudgummen. Om brudgummens gäster köper en samling ölglas till brudparet - för att brudgummen gillar öl - kan bruden lätt känna sig åsidosatt.

Bröllopspresent – tips och råd

Ifall du inte kan komma på någon gemensam present kan en alternativ bröllopspresent vara pengar. Dessa kan alltid förbrukas gemensamt. Summan kan väljas utifrån dina ekonomiska förutsättningar, men belopp under 1000 kr är inte att rekommendera. Ytterligare tips på bröllopspresenter är presentkort på en resa för två personer, men det är också en fin gest att ge en bröllopspresent i form av en upplevelse. Eller varför inte satsa på en annorlunda bröllopspresent?

Roliga bröllopspresenter uppskattas

En bra bröllopspresent är inte alltid rolig, men en rolig present är alltid bra. Bättre att välja det säkra före det osäkra och låta humorn avgöra valet. Några exempel på roliga bröllopspresenter:

  • Fallskärmshoppning
  • Ett gemensamt besök på strippklubb
  • En samlevnadskurs
  • Bröllopspresent i form av vin som måste lagras i 5, 10, 15 och 20 år. På så sätt får paret möjlighet att ”minnas” bröllopet över en flaska vin vart femte år.

Avslutande tips på bröllopspresenter

Ett generellt tips är att följa brudparets önskelista om sådan har utarbetats. Särskilt yngre par som nyss flyttat ihop uppskattar praktiska saker till hemmet framför fallskärmshoppning eller strippklubb. Men fokus ska alltjämt ligga på mottagaren. Humoristiska bröllopspresenter rekommenderas särskilt för dig som väljer att köpa en billig bröllopspresent. Tanken kompenserar då det låga priset.

Reklamlänkar