Presenter

Upptäck nyttiga tips och råd om presenter

Presenttips - fakta och tips

Oavsett om du ska köpa present till din pojkvän, flickvän, mamma eller pappa är det viktigaste presenttipset att presenten är personlig och väljs utifrån mottagarens – inte givarens – intressen och önskemål.

Det finns några generella presenttips; satsa framför allt på en rolig och personlig present som fokuserar på mottagaren. Köp inte present utifrån eget intresse – tänk istället på vad mottagaren skulle uppskatta.

Presenttips pojkvän

Varför inte bjuda din pojkvän på en gemensam upplevelse? På så sätt får även du ta del av presenten och upplevelsen blir ett gemensamt minne som kan förstärka er relation. Tänk dock på att välja upplevelse utifrån din pojkväns intressen – det är ju till honom presenten är riktad.

Många killar brukar uppskatta whiskyprovning, en gemensam tur i en hyrd lyxbil (med killen som förare!) eller varför inte en kryssning? Du måste dock avgöra valet – men gör inte tabben att hyra en Ferrari som du måste köra ifall din kille saknar körkort. Ett sådant agerande framkallar bara onödiga komplex som knappast skapar trygghet i relationen.

Presenttips flickvän

Även här är upplevelsepresenter att rekommendera. Som kille måste du anpassa upplevelsen till din flickväns intressen. En kurs i glasblåsning, en kurs där man blandar sin egen parfym eller varför inte en gemensam skidresa (om din flickvän gillar skidåkning)? Du som vill undvika en upplevelsepresent kan lätt komma undan med ett smycke – det får alla kvinnliga hjärtan att smälta.

Mors dag – presenttips

Blommor och choklad är klassiker på mors dag, men varför inte satsa på en annorlunda present? En tandblekning för att främja ett vackert leende, en ”smart sak” eller varför inte ett fotoalbum?

Presenttips barn

Godis är alltid uppskattade presenter. Vill du köpa en leksak bör du ha ett hum om vad barnet önskar sig - du vill säkert inte leta efter leksaker på måfå i leksaksbutiken för att sedan konstatera att du missat senaste modetrender med flera år.

Presenttips pappa

Det är ingen tokig idé att köpa en slips; ett presenttips som passar alla män. Slipsen uppskattas alltid – främst för att mottagaren slipper gå och handla slipsen; något som ofta uppfattas som tråkigt.

Avslutande råd

Det kan inte nog betonas att presenten måste vara personlig med fokus på mottagarens intressen/önskemål. Ju närmare anhörig som ska få present, desto viktigare är det att presenten håller ett visst mått av personlighet. Detta presenttips gäller särskilt vid jämna födelsedagar, t.ex. 30, 40, 50 och 60 år.

Reklamlänkar