Presenter

Upptäck nyttiga tips och råd om presenter

Doppresent - fakta och tips

Barnet kommer inte att minnas när doppresenten gavs. Därför är det extra viktigt att satsa på en bra doppresent, som slipper samla damm i byrålådan när barnet nått vuxen ålder.

Det finns en del klassiska doppresenter såsom silverbestick och barnkläder, men dessa kan lätt uppfattas som urvattnade och slentrianmässiga av det döpta barnet när han eller hon når vuxen ålder. Satsa istället på att köpa personliga doppresenter eller annorlunda doppresenter som den döpta kan minnas med humor och glädje.

Doppresent till pojke eller flicka?

Det spelar roll om doppresenter köps till pojke eller flicka. Ett tips på doppresent till pojke är en sparbössa som är formad som en bil, en BRIO-leksak eller varför inte byta ut silverskeden mot en silverfotboll? Många upplever däremot att det är betydligt lättare att hitta doppresent till flickor än till pojkar; förslag till doppresent för flickor är smycken, halsband och söta klädesplagg.

Svårt hitta personlig doppresent

Ett tips är att alltid köpa en personlig, lite annorlunda doppresent. I dopsammanhang är det dock svårt att välja en personlig present – småbarn har inte lika tydliga personligheter som vuxna. Vi vet ännu inget om barnets framtida intressen, hobbies eller kommande livsfilosofi. Därför är ”standardpresenter” i viss mån försvarbara, då det är mycket svårt att hitta en riktigt bra doppresent – både till pojke och till flika.

Reklamlänkar