Presenter

Upptäck nyttiga tips och råd om presenter

Köpa present - fakta och tips

Köp present med omsorg, inte med plånboken. Detta råd gäller oavsett målgrupp för presenterna.

Många anser att det är lättare att köpa bröllopspresenter eller presenter till yngre människor än till äldre. Inte så konstigt – det är alltid lättast att köpa presenter till någon i ens egen ålder. De flesta har bara vaga minnen av barndomen. Och de gamla har redan allt, har upplevt allt som kan upplevas och är därför en svår målgrupp, bukar argumentationen lyda. Helt fel!

  • Yngre människor – särskilt barn - är ofta sällsynt flexibla.
  • Äldre människor brukar t.ex. uppskatta presenter som får dem att verka yngre – upplevelser går ofta hem. Resor är utmärkta presenter. Det finns många äldre människor som aldrig har suttit i ett flygplan – bara flygresan är i så fall en hiskelig upplevelse. En gråhårig man i Wien resonerade en gång om flygresor och äldre. Han menade att det är bäst att flyga på äldre dagar, när man ändå har levt hela livet. Om man dör så dör man åtminstone någon mil närmare Gud, resonerade mannen efter någon öl på en av Wiens många pubar. Han hade definitivt mått bra av en flygresa.

Köpa presenter – svår uppgift

Att köpa presenter till barn och äldre upplevs ofta som en svår uppgift – kanske för att köp av presenter till dessa målgrupper kräver att den oftast medelålders köparen sätter sig in i dessa åldersgruppers intressen och behov. Men detta är också vårt sista råd – köp presenter med omsorg, inte enbart med plånboken. En dyr present kan aldrig kompensera ett träffsäkert val – det senare kräver omfattande efterforskning och tankearbete oavsett presentens prisklass.

Reklamlänkar