Presenter

Upptäck nyttiga tips och råd om presenter

Upplevelser presenter - fakta och tips

Hur gör du för att en upplevelse ska bli en bra present? Du bör särskilt tänka på ett par saker för att upplevelsepresenten inte ska bli en belastning för mottagaren.

En upplevelse är alltid en lyckad present – förutsatt att den anpassats väl till mottagaren. Det största problemet med att ge upplevelser i present är att en upplevelse sällan blir lyckad om man måste uppleva något ensam. Delad glädje är dubbel glädje, som det brukar heta.

Svårt hitta rätt present som upplevelse – köp ett presentkort!

Att köpa en upplevelse på måfå är sällan ett lyckat kort. Ett presentkort som - på valfri väg - kan omsättas i en upplevelse av mottagaren är däremot desto mer lyckat. Problemet med upplevelser som ges bort i present är att de oftast måste bokas in på ett speciellt datum eller inom en begränsad tidsperiod; något som i värsta fall resulterar i att den som får presenten måste ta ledigt från jobb eller välja bort andra evenemang. Av denna anledning är det lämpligare att köpa ett presentkort – för större valfrihet. Köp gärna ett presentkort för två – då får mottagaren själv välja med vem han eller hon ska dela sin upplevelse.

Vilken upplevelse är en bra present?

Vi har i det ovanstående konstaterat att upplevelser som delas med någon annan – gärna i form av ett presentkort för maximal valfrihet – är de allra bästa upplevelsepresenterna. Vilka presenter är då bra att ge bort som upplevelser, helt konkret? Följande presenter är populära, men tänk på att anpassa den exakta utformningen till mottagaren:

  • Klättring på klättervägg – du blir då ledsagad av en utbildad instruktör.
  • Stadsvandringar i Sverige och utomlands – du blir guidad av en guide som är väl förtrogen med staden.
  • Choklad- och whiskyprovning.
  • Prova på att köra en lyxbil.

Tänk på att ovanstående är standardpresenter – se till att skräddarsy dem efter mottagaren på bästa sätt.

Reklamlänkar