Presenter

Upptäck nyttiga tips och råd om presenter

Födelsedagspresent - fakta och tips

Det finns vissa generella tips för dig som ska köpa födelsedagspresent. Använd din fantasi istället för att satsa på dyra gåvor om ni är många i familjen – det gynnar plånboken.

Att köpa födelsedagspresent inom familjen kan bli väldigt dyrt, särskilt om du har många familjemedlemmar. De som har stora familjer brukar därför tvingas använda sin fantasi för att komma undan billigt – en rolig födelsedagspresent kompenserar nämligen ett lågt pris.

Födelsedagspresent – tips

Födelsedagspresenter från syskon till mamma eller pappa brukar bli föremål för rivaliteter. Inte sällan konkurrerar syskonen om vem som har den finaste presenten till föräldern som fyller år. Som förälder är ett tips att du förebygger sådan mentalitet genom att skriva en individuell önskelista till varje barn. Presenterna på listorna ska – i rättvisans namn - vara i ungefär samma prisklass. Billiga födelsedagspresenter är inte alltid dåliga, särskilt bra är de för barnens ekonomi.

Ett tips till dig som ger födelsedagspresent till pojkvän eller flickvän är att ge bort din ”tid” i form av en gemensam upplevelse. Födelsedagspresenten blir då ett gyllene tillfälle för er att umgås.

Tips på födelsedagspresenter för skilda föräldrar

Om ni är två skilda föräldrar som köper födelsedagspresenter till ett gemensamt barn bör ni tänka på följande; tävla inte mellan varandra om barnets uppmärksamhet eller lojalitet. Köp istället en gemensam present – och förbjud absolut inte barn från att forsla födelsedagspresenter mellan era hem.

Bra födelsedagspresenter på jobbet

Presenter till överordnade kan misstolkas. Du som ger presenter till kollegor på jobbet – ge till alla. Om du gör en gemensam insamling till en kollega – fråga alla om ett bidrag. Om du har en personlig relation med någon på jobbet, tänk då på att födelsedagspresenter (liksom övriga presenter) även kan ges privat!

Reklamlänkar