Presenter

Upptäck nyttiga tips och råd om presenter

Presenter företag - fakta och tips

Presenter från företag till anställda har ett rykte om sig att vara tråkiga och intetsägande. Du som chef kan råda bot på denna diskrepans genom att skapa en personalgrupp med ansvar för presentutdelning.

Många företag sätter i system att köpa samma presenter till alla anställda. En sillburk till midsommar och julgodis inför julen. När man fyller jämnt får man i bästa fall en personlig födelsedagspresent och när man slutar får man en klocka i silver eller guld, beroende på hur länge man jobbat inom organisationen.

Peronliga presenter från företagsledningen – eftersträvansvärt

Undersökningar har visat att många anställda uppskattar personliga presenter – även till jul och nyår – mer än en löneförhöjning på ett par hundringar om året. Något att tänka på för dig som är chef eller företagsledare i övrigt. Du riskerar nämligen själv att få en stämpel som tråkmåns om du inte avviker från sill- och godistraditionen.

Är du chef? Delegera ansvaret till någon eldsjäl på företaget

Många chefer har delegerat ansvaret för presenter och uppvaktning till en särskild grupp. På så sätt blir alla presenter som delas ut i företagets namn personliga. Ett tips till chefer som värdesätter sin personal är att låta en eller två sociala medarbetare få en eller två arbetstimmar i veckan (beroende på företagets storlek) för att köpa personlig födelsedagspresenter till alla medarbetare. Om man glömmer någon får man givetvis avdrag på lönen!

Reklamlänkar