Presenter

Upptäck nyttiga tips och råd om presenter

Presenter till barn - fakta och tips

Leksaker är klassiska presenter till barn – som oftast fungerar. Men köp inte leksaker på måfå i tron att barn gillar allt – så är sällan fallet.

Om du ska köpa presenter till ditt barnbarn har du förhoppningsvis en aning om vad barnet gillar – vilken typ av leksaker som barnet gärna leker med och med säkerhet kommer att använda.

Köp present till barn – men glöm inte bort föräldrarna

När du köper present till någon annans barn är det viktigt att du inte kör över föräldrarnas uppfostringsprinciper. Inte alla föräldrar blir glada över att deras treåring får en Barbiedocka i present. Av denna anledning får du inte glömma att ta hänsyn till föräldrarna när du köper present till deras barn. Det brukar uppskattas om du försiktigt konsulterar ditt presentval med föräldrarna – på så sätt får du klartecken att allt är grönt. Presenten blir ändå en överraskning för barnet. Ifall du inte försäkrar dig om att presenten är ok blir risken stor att föräldrarna gömmer presenten och plockar fram den först när de anser att barnet är ”moget” att använda den.

Prata gärna med barnet

Du som vanligtvis inte umgås mycket med barn har kanske ingen uppfattning om vad du ska köpa i present till ett barn. Ett tips är att prata med barnet på förhand – för att få en bild av barnets specifika intressen och önskemål. Det är absolut inget fel att be om en önskelista från barnet. Särskilt om barnet är i tonåren – då har föräldrarna troligtvis inte lika många restriktioner och synpunkter på ditt presentval.

Reklamlänkar